Kontoret

Martin Smedsén Arkitektkontor är ett multidisciplinärt kontor som utvecklar platser, rumsliga upplevelser och varumärken med arkitektur, design och visuell kommunikation.
        Kontoret hjälper verksamheter, aktörer och produkter att positionera sin fysiska närvaro och visuella identitet genom att förena rumslig gestaltning med strategisk design och bildskapande. Där varje idé är en upptäcktsresa för att hitta det som finns men inte syns. Det kan vara alltifrån vandringsleder, bibliotek och paviljonger till inredningsdetaljer, skyltsystem och visitkort. Från platsens ljus till papprets känsla.
        Företaget grundades 2023 av Martin Smedsén och verkar från Kiruna i norr till Malmö i söder.


Martin Smedsén

Martin är Arkitekt MSA med kandidat- och masterexamen från Arkitekthögskolan vid Umeå universitet samt en flerårig bakgrund inom design och visuell kommunikation.
        Han har jobbat med varumärken som ICEHOTEL, ICA, H&M, Sveriges Radio, Monica Förster, Rädda Barnen och Kiruna in Swedish Lapland.
       Hans fotografier har visats i nyhetsmedia och publikationer världen över. CNN, Deutsche Welle, Business Insider, Condé Nast Traveler, Helsinki Design Weekly och Divisare för att nämna några.

Ladda ner:
︎Resumé 2024 (30 KB)
︎Arkitekthögskolan 2016-2021 (43 MB)
︎Designportfolio 2006-2016 (3 MB)
︎

Martin Smedsén Arkitektkontor AB
Mossvägen 20
SE-981 38 Kiruna


Integritetspolicy